anIdea_white

A 3D szkennelés menete.

Amennyiben szükséges  a szkennelés a szkennelendő tárgyat akár személyesen Veszprémben vagy futárszolgálat segítségével tudja eljuttatni hozzánk.
A 3D szkennelésért nem számolunk fel külön díjat amennyiben a modellezést és a nyomtatást nálunk rendeli meg.

 

lkhgjkhghgvm

Mi az a 3D szkennelés?

A 3D szkennelés, valós tárgyak, objektumok digitalizálását jelenti. 3D szkennelés során egy adott tárgyat, technológiától függően, nagy pontossággal digitalizálunk, melynek végezeteként egy számítógépen megtekinthető és forgatható 3D-s modellt kapunk.

A 3D szkennelés a mi esetünkben a tárgyak érintése nélkül történik. 3D szkennereink fénytechnológián alapulnak. Azok fénycsóvákat vetítenek az adott tárgyra, majd a visszatükröződő fény adataiből következtetik ki az adott tárgy geometriáját, formáját. Ekkor egy pontfelhőt kapunk az adott tárgy másolatáról, melyet háromszögeléssel, egy hálóvá alakítunk át, így kapjuk meg a valódi tárgy digitális másolatát. Egyes 3D szkennerek színeket is tudnak rögzíteni, így úgynevezett textúrája is lesz a 3D szkennelt állománynak.

Mire használható 3D szkennelés?

Tervezéshez és reverse engineeringhez (visszamodellezés)

nagy segítséget tud nyújtani, mikor egy adott eszközön, pl.: autón szeretnének módosításokat végrehajtani.

3D digitalizálás közben rögzítjük, a pontos geometriákat és méreteket, így könnyedén tervezhetőek számítógépen az adott környezetbe.

Amennyiben egy-már létező terméket vagy alkatrészt szeretnénk újra gyártani, de nem állnak rendelkezésre a gyártáshoz szükséges fájlok, vagy rajzok, akkor segítségünkre lehet a visszamodellezés. Ennek főként akkor vehetjük hasznát, amikor a termék rendelkezik szabad felületekkel, melyek mérése lehetetlen tolómérővel, vagy nagyon nehézkes 3D koordináta mérőgéppel. 3D szkennelés után megkezdjük a termék újraépítését.

Scroll to Top